Podeli sa prijateljima

Krojačeva škola o online učenju na 3. Berlitzovom Forumu

Krojačeva škola o online učenju na 3. Berlitzovom Forumu

26. februar 2018.

Predstavnici Krojačeve škole i kompanija PwC, NIS, Erste Bank, JICA, Gi Group, GTI, Metropoliten univerzitet, JTI bili su panelisti nedavno održanog 3. Berlitzovog Foruma posvećenog online učenju.

Svi su se složili da su online kursevi veoma korisni prilikom obučavanja jednog ili većeg broja zaposlenih u kompanijama. Prednosti su ušteda vremena i resursa, nije potrebno dodatno angažovanje mentora za svakog praktikanta ili zaposlenog.

Akcenat je stavljen i na strukturu programa i platforme koje pružaju online kurseve, na značaj iskustva iz učionice, kao i na psihologiju korisnika online kurseva.

Ko su oni, šta ih motiviše? Ako ste mlađa generacija, tzv. Milenijalci, kladimo se da niste stigli do ovog dela teksta. Dosadilo vam je posle polovine prvog pasusa i mi to znamo. I onda to što znamo, primenimo u našim online kursevima i zato ih upisujete, završavate i upisujete nove.

Zato sada moramo da napišemo BANGBANGBANG!!! da bismo vam privukli pažnju na prethodni pasus ;)

Šta je, zapravo, zaključak u vezi online kurseva u Srbiji i regionu?

Kompanije ih smatraju korisnima i sve im se više okreću. Važna je gejmifikacija, sertifikati, primena znanja. Još važnije je ko predaje? Da li su to priučeni predavači ili oni koji imaju veliko iskustvo iz učionice, kao, eh, naši predavači.

Koji god način učenja vam odgovara, online ili tradicionalno, nije toliko važno.

Važno je da učite.