Podeli sa prijateljima

"Nauči dok spavaš. Stavi kasetofon ispod kreveta!" - istina ili mit. Priča o snovima i babi.

"Nauči dok spavaš. Stavi kasetofon ispod kreveta!" - istina ili mit. Priča o snovima i babi.

2. oktobar 2019.

Većina nas iz Krojačeve škole pripada generaciji koja je slušala muziku na kasetama. I sećamo se da nam je jedna od najvećih želja bila da ne bubamo lekcije iz školskih predmeta. Gotovo svi smo pokušali da doskočimo mozgu i to tako što smo lekcije čitali i snimali na kasetama, a onda srećno i samozadovoljno kasetofon smeštali ispod kreveta, puštali umirujuće čitanje lekcije i zaspali snom pravednika.

Naravno, niko ništa naučio nije na taj način. Čak smo i ono što smo naglas čitali zaboravili do jutra. Ali smo zato bili odmorni za školu, pa nam ni jedinice nisu teško padale. A popravljali smo ih tek kada smo zagrejali stolicu i STVARNO UČILI!

Ako želimo da prenesemo neku poruku iz tog iskustva, to je da nema prečice za učenje, ne postoji magično rešenje da ne učimo, a naučimo. Niti je škola levak, niti je naša glava kanister.

I nije važno da li za prečice koristite kasetofon, telefon ili Krojačevu školu, a sve to može da se smesti ispod kreveta - pravo učenje je proces, a u rezultatima ćete uživati.

Znamo da biste voleli da vam kažemo da uključite online kurs i mirno dremnete, ali ništa od toga. Znate kako roditelji kažu: "Mora da se uči". Samo što smo se mi potrudili da učenje ne boli i da uživate u celom procesu, a to je zato što smo vežbali sa onim kasetofonom iz detinjstva. Komformisti, šta ćemo.

Kada ste već stigli dovde, pogledajte koji online kurs je sada na akciji: ONLINE KURS

PS - Šta sa snovima i babom? Nagoveštaj: izreka je u pitanju.