Podeli sa prijateljima

Plati karticom i počni da učiš bez čekanja!

Plati karticom i počni da učiš bez čekanja!

22. januar 2019.

Naši kursevi se već iha-ha mogu plaćati i karticama za internet kupovinu, a ovde ćemo da odgovorimo na najčešća pitanja koja nam postavljate u vezi sa plaćanjem kurseva. Bićemo kratki, časna reč ;)


1. Kako mogu da platim kurseve?

  • Karticom za internet kupovinu (MasterCard, Maestro, Visa, American Express, npr.)
  • Uplatnicom na šalteru banke/pošte
  • e-Bankingom


2. Koja je razlika i šta je bolje?

Finansijski ti je isto, ali ako plaćaš karticom kurs je odmah aktivan. Odmah.
A ako plaćaš uplatnicom ili eBankingom, kurs je aktivan kada uplatu evidentiramo na računu (to može biti za nekoliko minuta ili nekoliko sati, ali gotovo nikada odmah).


3. A Visa Inspire ili Electron kartice? Da li može sa njima?

Da. Ako nemaš iskustva sa internet plaćanjem, posavetuj sa sa bankom prvo. Mada, bez brige, ako i pokušaš da platiš karticom koja ne podržava internet plaćanje - neće se desiti ništa strašno i novac se neće skinuti. Dobićeš obaveštenje o neuspešnoj trasakciji i to je to.

Banke preporučuju debitne kartice za plaćanje preko interneta (Visa Internet, recimo), a ne kreditne kartice.


4. Da li je plaćanje karticom sigurno?

Jeste, veoma sigurno. Krojačeva škola nema nikakav uvid ni u jedan podatak od trenutka kada krene procedura internet plaćanja karticom. Kartičarska kompanija je sertifikovana institucija, a sve to prate vrlo rigirozni standardi (ne bili im u koži).

Naravno, svašta na svetu postoji, dovijaju se ljudi kako da uzmu nešto što njihovo nije, pa tako i ovde treba biti obazriv. Zato banke preporučuju plaćanje karticama koje su namenjene samo za internet plaćanja jer onda ti možeš da određuješ koliko će sredstava (čitaj novca) biti na toj kartici.


5. Šta je CVV?

Najčešće pitanje i najčešći problem kod plaćanja karticom. To su tri broja na poleđini kartice (poslednja tri broja ako ima više brojeva).


6. Više informacija?

U banci ili ovde: http://e-services.rs/faq/