Podeli sa prijateljima

Zašto su cene naših kurseva niske i ima li znanje cenu?

Zašto su cene naših kurseva niske i ima li znanje cenu?

4. jun 2020.

"Izvinite, a zašto samo 9 evra?"

Dok smo obuke održavali u učionici, često smo morali da objašnjavamo zašto je cena "visoka". Recimo, obuka za web dizajn je trajala 12 nedelja, održavala se svakog dana po 4 školska časa, a cena je bila 1300 evra.

A danas odgovaramo na pitanja zašto su cene naših online kurseva niske :)

Pitanja su na mestu i uvek se trudimo da detaljno objasnimo. Za početak, važno je da znate da smo na se online kursevima posvetili onda kada smo uvideli da je kvalitet stečenog znanja online učenjem jednak onom iz učionice. To je bio prioritet za potpuni prelazak na online obuke.

Obuka koja se održava u učionici traži više finansijskog ulaganja uz ograničeni broj polaznika i vremena za održavanje nastave. To podrazumeva opremanje radnih jedinica, troškove softvera, nastavnog materijala, ljudskih resursa, održavanje firme, režijskih troškova i još mnogo toga što čini poslovanje jedne kompanije.

Kada je u pitanju online obuka, finansijska konstrukcija je drugačija, a broj polaznika i vreme održavanja nastave nisu uslovljeni lokacijom, dobom dana, godine. Već napravljenom kursu može pristupiti više učenika, bilo kada, odakle god. Na duže vreme, crpi se manje resursa.

Znamo da suštinski nema potrebe da cena online obuke bude jednaka ceni obuke iz učionice. Znamo i da često ljudi misle da je veća cena = bolji kvalitet, ali zašto i sada ne bismo menjali sistem, ako to lepo radimo već deset godina :D

Ostajemo dosledni sebi i ponosni na ime Krojač.

Mi smo škola, škola u kojoj se nauči.

Sve drugo je - drugo.