Podeli sa prijateljima

Vimeo slika
Marko Pavlovic

Marko Pavlovic

Predavač

Moje ime je Marko Pavlović. Po struci sam doktor veterinarske medicine. Osam godina radim kao stručni konsultant u fabrici stočne hrane, deo prodajnog tima za izvoz, a zadnjih par godina i kao tehnolog u fabrici koja proizvodi hranu za pse i mačke.

Ideja da osmislim jedno ovakvo predavanje prvi put mi se javila kada sam uporedio deklaraciju hrane za pse sa deklaracijom nekih namirnica koje se koriste u redovnoj ishrani ljudi (smrznute instant večere, žvakaće gume, neki voćni sokovi...)

Naime, aditivi koji su zabranjeni u hrani za pse nalaze se u ovim proizvodima namenjenim za ishranu ljudi. Kako sam počeo dalje da istražujem, polako je počela da se formira jasna istina: hrana koju kupuješ i u čije poreklo veruješ, često nije onakva kakvom ti se čini. Ipak, korišćenje aditiva u hrani nije ništa ilegalno, moderna prehrambena industrija bez njih danas ne bi postojala. Na svakom proizvodu, u vidu deklaracije, stoji spisak svih upotrebljenih sirovina i aditiva.

Na nama je da li to znamo, odnosno, da li to želimo da čitamo?

Markovi kursevi

Znanje prenose stručnjaci u svojim oblastima sa više od 8 hiljada održanih časova, i to radimo lako, razumljivo i prilagođeno polaznicima škole. Naš zajednički cilj jeste da naučiš. A da bismo to postigli i mi svakodnevno učimo i usavršavamo se.