Podeli sa prijateljima

Odgovorna i uzbudljiva misija se nastavlja - Kafe bar 16 je klijent 43. klasi

Odgovorna i uzbudljiva misija se nastavlja - Kafe bar 16 je klijent 43. klasi

16. mart 2018.

Stigao je klijent i vreme je da se primeni naučeno.

Klasa 43 je jedva čekala svoj prvi poslovni poduhvat, praktičan rad, ono što, zapravo, svi zajedno iščekujemo sa nestrpljenjem - predstavljanje klijenta i izradu idejnih rešenja.

A klijent je Kafe bar 16 koji je nedavno počeo sa radom. Ali, ovo nije bilo kakav kafić i njihova misija je mnogo uzbudljivija i odgovornija. Mladi, bivši korisnici Svratišta, uzrasta od 16 do 19 godina koji su usled nekontinuirane podrške napustili školu i koji nisu u mogućnosti da nađu zaposlenje dobijaju svoju šansu ovde. Kafe bar 16 koncipiran je tako da im, pored obuke za konobare i barmene pruža mogućnost socijalne inkluzije, interakcije sa većinskom populacijom, mogućnost za zaposlenje i van kafića.

Dušan Jordović iz Centra za integraciju mladih vrlo je detaljno predstavio projekat i šta žele od sajta. Učenici su bili otvoreni za ideje i sastanak se pretvorio u kreativnu diskusiju.

Odgovornu i uzbudljivu misiju sada nastavljaju sarađujući sa njima. Idejna rešenja su već spremna, čeka se odabir jednog pa nastavljaju sa radom. Znate, to je onaj trenutak obuke kada svi zajedno postaju kancelarija i kodiraju odabrani dizajn. Njihova prvi poduhvat, a naša zadovoljna lica kada ih posmatramo.

Kafe bar 16 će uskoro imati sajt, a učenici prvu referencu i nedelju dana ozbiljnog rada.

Srećno!