Podeli sa prijateljima

Početnik si? Web dizajn ili Frontend developer obuka, pitanje je sad

Početnik si? Web dizajn ili Frontend developer obuka, pitanje je sad

5. jun 2018.

Ne brini, nisi usamljen slučaj ako te ovo zanima. Ovo je, inače, najčešće pitanje koje dobijamo u Krojačevoj školi.

Kako ući u svet IT- a i programiranja ako sam apsolutni početnik? Jednostavno je. I Web dizajn, kao i Frontend developer obuka su namenjene početnicima. Šta ćeš odabrati zavisi od tvojih ličnih afiniteta.

Napisaćemo ti oblasti koje prolaziš u web dizajn učionici: Rad na Mac računarima, uvod u web, Affinty designer, teoriju dizajna i web dizajna, Atom text editor, HTML, CSS, Responsive design / Bootstrap, dizajn portfolio sajta (tvog, ličnog!), JavaScript za dizajnere, jQuery, PHP za dizajnere, kodiranje portfolio sajta, SEO, marketing i rad sa klijentom, dizajn i rad na sajtu za realnog klijenta. Zvuči mnogo, ali sve se stigne za 11 nedelja (i više od nabrojanog), jer u školu ideš svaki dan po 4 časa.

Frontend developer obuka sadrži: HTML, CSS, Responsive, Boostrap, SASS, JavaScript, AJAX, jQuery, Git, Github, rad sa klijentom i praktični rad. Ona traje kraće, 8 nedelja nastave i 2 nedelje za vežbu sa mentorom, ali takođe u školu ideš svaki dan.

Web dizajner dizajnira, frontendovac ne. On kodira gotov dizajn. I ne uči na obuci da dizajnira. Web dizajner na obuci uči i jedno i drugo. Frontend developer je zadužen za interakciju između korisnika i web sajta ili aplikacije. Pojednostavljeno, iza svakog klika, raznih upita i formi, stoji frontend developer.

Pre odluke o upisu nekoliko saveta - preuzmi programe i dođi do škole. Naši koordinatori i predavači će ti kroz razgovor pomoći da odabereš način da uđeš u svet IT- a. Pročitaj utiske učenika i pogledaj njihove radove. Daće ti dobar vetar u leđa.

Web dizajn klase počinju 24. septembra i 15. oktobra i ostalo je još ukupno 5 mesta u obe grupe! Frontend developer počinje 10. septembra, a samo još dva mesta nisu rezervisana.

Pozovi i piši na 011 3162710 i info@krojacevaskola.com, rado odgovaramo na sva tvoja pitanja.